English (United Kingdom)Danish(DK)
Kennel Nicktime Cairn Terrier - Hvorfor Cairn?
Hvorfor blev valget en Cairn Terrier ?


Billede20For mit vedkommende må jeg nok erkende, at det var en tilfældighed, for egentlig ville jeg nok hellere have haft en noget større hund, men da vores datter på det tidspunkt var 5 år var det væsentligt at finde en mindre hund, der ikke i leg ville vælge hende omkuld.

Når man overvejer køb af den første hund, vil mange formentlig tænke tilbage og vælge hund fra barndommens sorgløse tid, men jeg havde ikke haft hund som barn. Derfor måtte jeg på biblioteket og låne bøger - mange bøger :-) - der blev grundigt studeret over en periode på næsten 2 år. Til sidst var der 3 muligheder tilbage og da familien fik forelagt mulighederne, var der ikke tvivl om, at valget faldt på en Cairn Terrier.

Vores valg af Cairn Terrier blev bekræftet en dag i Nyborg - dengang der stadig sejlede færge mellem Fyn og Sjælland. Jeg skulle hente noget familie og ventede, medens man overvågede menneskemængden, der kom fra færgen. Blandt de mange mennesker kommer på et tidspunkt en mand fra færgen med den største schæfer jeg nogensinde har set. Schæferen udstrålede helt klart, at den ikke var til at bide skeer med......indtil der bagfra kommer en Cairn Terrier møvende frem i mængden, op på siden af schæferen og så kan det nok være, at schæferen i et meget tydeligt hundesprog fik fortalt, at nu kom der altså en Cairn Terrier, så kunne schæferen godt fise ind til siden ! Jeg var da noget nervøs for, om den lille Cairn Terrier i løbet af et øjeblik ville være sat grundigt på plads af schæferen, men nej .... det var schæferen, der måtte bøje sig for Cairn Terrieren.

En Cairn Terrier er som ofte ikke selv klar over, at dens skulderhøjde er omkring 30 cm., så når man siger, at en Cairn Terrier er en STOR hund i en lille krop, har man fuldstændig ret.

Næste spørgsmål var så, hvor man nu skulle henvende sig for at finde en Cairn Terrier, der så også levede op til det, der i bøgerne var beskrevet ? Dansk Kennel Klub blev kontaktet og dér fik jeg oplyst telefonnummer på racens repræsentanter og jeg tog kontakt til Helle Møller Bjerregaard, Kennel Tam O'Shanter's.

I marts måned 1996 hentede vi så vores første Cairn Terrier, der blev købt som familiehund, men det skulle senere vise sig at blive til lidt mere end blot familiehund.

En lille advarsel: Køber du først én Cairn Terrier risikerer du at blive smittet med den virus der gør, at du simpelthen må have én mere og én mere og......

 
Jumla Webdesign